IJstaart met hazelnoten
- Totale tijd 5u. 15min.
- 30min.
Bereiden - 1u. 45min.
Koken - 3u.
Afkoelen
Ingrediënten
2 ovenlading
2 Eiwitten
50 g Suiker
50 g Poedersuiker
60 cl Hazelnootijs
120 g Chocoladerasp
30 cl Vloeibare room
300 g Mascarpone
70 g Poedersuiker
Toebehoren
Cake Factory antiaanbakvorm
Bereiding
Stap 1 /10
Klop de eiwitten stijf. Voeg wanneer de eiwitten stijf zijn de suiker toe en blijf kloppen.
Stap 2 /10
Voeg vervolgens de poedersuiker toe en blijf kloppen totdat het mengsel glad en glanzend is.
Stap 3 /10
Knip een stuk bakpapier uit en leg dit op de bodem van de Cake Factory-vorm. Smeer de meringue op het bakpapier tot een enkele laag van 1 tot 2 cm dik. Plaats de vorm in de Cake Factory.
Stap 4 /10
Start het programma en houd de aangegeven tijd aan. Herhaal de voorgaande stappen om meerdere porties te maken.
Stap 5 /10
Laat volledig afkoelen en hard worden voordat je de meringue voorzichtig loshaalt.
Stap 6 /10
Haal 30 minuten van tevoren het ijs uit de diepvries.
Stap 7 /10
Leg ondertussen een vel bakpapier in de cakevorm. Snijd de plak meringue in 3 repen van dezelfde breedte.
Stap 8 /10
Vul de bodem van de cakevorm met ijs zodra deze zacht is. Leg er een reep meringue over. Maak een tweede laag ijs. Leg daar 2 repen meringue op. Strooi er gekarameliseerde hazelnootkruimels over. Bedek dit met ijs. Doe er folie overheen en zet 2 uur in de diepvries om goed hard te laten worden.
Stap 9 /10
Klop in de tussentijd de vloeibare room, de mascarpone en het poedersuiker tot slagroom.
Stap 10 /10
Haal de ijstaart uit de diepvries. Haal uit de vorm. Versier met de slagroom en de rest van de hazelnootkruimels. Zet terug in de diepvries totdat je de taart serveert.