Kabeljauwhapjes
- Totale tijd 52min.
- 25min.
Bereiden - 27min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
6 personen
Bereiding
Stap 1 /12
Doe de kabeljauwfilets in een pan met koud water. Breng aan de kook en zet het vuur uit.
Stap 2 /12
Laat 2-3 min. rusten en haal de filets uit de pan.
Stap 3 /12
Verwijder de graten en prak de filets fijn (met een vork).
Stap 4 /12
Hak de sjalotten en het pepertje fijn.
Stap 5 /12
Doe alle ingrediënten in een kom en meng (met een vork/houten lepel). Je moet een dikke en elastische massa verkrijgen.
Stap 6 /12
Giet een ActiFry-lepel olie in de kuip. Sluit het deksel.
Stap 7 /12
Laat de ActiFry® volgens de aangegeven tijd voorverwarmen.
Stap 8 /12
"Maak er met behulp van twee theelepels 12-14 balletjes van en smeer ze met behulp van een penseel in met olie (1 keer per drie hapjes). Doe ze in de ActiFry en zorg er indien mogelijk voor dat de hapjes elkaar niet raken. Sluit het deksel."
Stap 9 /12
Laat volgens de aangegeven tijd bakken.
Stap 10 /12
Haal de 12-14 hapjes uit de kuip en maak er opnieuw 12-14 zoals je net hebt gedaan. Sluit het deksel
Stap 11 /12
Laat opnieuw volgens de aangegeven tijd bakken.
Stap 12 /12
Serveer de vishapjes met enkele ActiFry-lepels tomatensaus en wat basilicumblaadjes.