Kaneelbrood met suiker
- Totale tijd 47min.
- 15min.
Bereiden - 2min.
Koken - 30min.
Afkoelen
Ingrediënten
1 persoon
250 g Bloem
5 Droge gist
1 tl Suiker
0.5 tl Zout
150 ml Lauw water
1 el Olijfolie
30 g Bruine suiker
4 g Gemalen kaneel
30 g Gesmolten boter
Bereiding
Stap 1 /8
Voor het deeg meng je de gist met het lauwwarme water en de suiker. Laat 5 minuten staan tot het een beetje begint te schuimen.
Stap 2 /8
Doe de bloem en het zout in een kom. Voeg het gistmengsel en de olijfolie toe. Kneed in ±8 minuten tot een soepel deeg (met de hand of keukenmachine).
Stap 3 /8
Vorm een 4 bolletjes van ongeveer 70 g van het deeg, leg in een ingevette kom, dek af met een vochtige theedoek en zet op een warme plek (bijv. oven op 30-40°C of bij een verwarming) voor 20-30 minuten. Het deeg moet ongeveer verdubbelen. Zet ondertussen de Pizza Pronto aan om te verwarmen.
Stap 4 /8
Laat de mozzarella uitlekken en snijd deze in staven. Laat de jalapeños uitlekken en snijd ze in blokjes. Schil de rode ui en snijd deze in dunne reepjes.
Stap 5 /8
Gebruik extra fijn griesmeel (of spolvero) om het werkoppervlak en de onderkant van het deeg te bestuiven. Zo blijft het deeg niet aan het werkoppervlak kleven en kan je het gemakkelijker verplaatsen. Rol de bolletjes deeg uit in de vorm van een beverstaart (ovaal).
Stap 6 /8
Prik de beverstaarten overal in met een vork om te voorkomen dat ze te sterk rijzen tijdens het bakken.
Stap 7 /8
Bestuif de broodjes lichtjes met extra fijn griesmeel. Zet de broodjes op de pizzaschep.
Stap 8 /8
Plaats de broodjes in de oven en bak ze voor 90 seconden. Draai regelmatig aan de knop aan de zijkant zodat de broodjes gelijkmatig worden gebakken. Haal de broodjes met de schep uit de oven en schuif ze op een serveerbord. Bestrijk ze met gesmolten boter en bestrooi met de suiker en het kaneel. Snijd in stukjes en serveer dirext.