Kleine gesmolten chocoladecakejes
- Totale tijd 29min.
- 15min.
Bereiden - 14min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
6 personen
170 g Pure chocolade 53%
80 g Boter
18 cl Karnemelk
80 g Suiker
1 Middelgroot ei
1 tl Vanille-extract
160 g Bloem
1 tl Bakpoeder (4 g)
1 snuifje Zout
100 g Chocoladestukjes
10 g Gesmolten boter
Bereiding
Stap 1 /4
Smelt de chocolade en boter samen, in de magnetron of au-bain-marie. Voeg het ei, de karnemelk, de suiker en de vanille toe en meng goed met een garde. Voeg dan de bloem, het bakpoeder en het zout toe en meng met een spatel. Zodra het mengsel glad is, roer je de chocoladestukjes erdoor.
Stap 2 /4
Beboter de vormpjes en giet het beslag erin (120 g per vormpje).
Stap 3 /4
Zet het apparaat aan. Zet lade 1 aan. Zet het DESSERT-programma 14 minuten aan op 160 °C. Zet 4 ovenschaaltjes op de plaat in lade 1. Zet lade 2 aan. Zet het DESSERT-programma 14 minuten aan op 160 °C. Zet 2 ovenschaaltjes op de plaat in lade 2. Druk op START om beide kookprocessen te starten.
Stap 4 /4
Controleer of de cakejes gaar zijn door een mes tot op de bodem van de vormpjes te steken. Het moet er schoon uitkomen, zo niet, bak ze dan nog 2 minuten. Pas de bereidingstijd aan naar smaak. Verwijder de cakejes met een ovenwant of keukentang.