Kleine gesmolten chocoladecakejes
- Totale tijd 29min.
- 15min.
Bereiden - 14min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Compatibele apparaten (8)
Easy Fry Grill & Steam FW2018 3-in-1 Heteluchtfriteuse Easy Fry & Grill XXL EY8018 2-in-1 heteluchtfriteuse - met uitneembare verdeler Easy Fry Dual XXL EY9428 11L heteluchtfriteuse met dubbele lades zwart Easy Fry Mega EY855B heteluchtfriteuse Ontdek het volledige assortiment
Toon meer - Ontdek het volledige assortiment -
Ingrediënten
6 personen
10 Cakevormpjes (diameter 7 cm / hoogte 4 cm)
280 g Pure chocolade 53%
130 g Boter
30 cl Karnemelk
130 g Suiker
2 Ei
1.5 tl Vanille-extract
265 g Bloem
1.5 tl Bakpoeder (6 g)
1 Snufje zout
165 g Chocoladestukjes
16 g Gesmolten boter
Bereiding
Stap 1 /4
Smelt de chocolade en boter samen, in de magnetron of au-bain-marie. Voeg het ei, de karnemelk, de suiker en de vanille toe en meng goed met een garde. Voeg dan de bloem, het bakpoeder en het zout toe en meng met een spatel. Zodra het mengsel glad is, roer je de chocoladestukjes erdoor.
Stap 2 /4
Beboter de vormpjes en giet het beslag erin (120 g per vormpje).
Stap 3 /4
Plaats de vormpjes in het apparaat voorzien van de plaat. Start het kookproces.
Stap 4 /4
Controleer of de cakejes gaar zijn door een mes tot op de bodem van de vormpjes te steken. Het moet er schoon uitkomen, zo niet, bak ze dan nog 2 minuten. Pas de bereidingstijd aan naar smaak. Verwijder de cakejes met een ovenwant of keukentang.