Kleine potjes chocoladepudding
- Totale tijd 40min.
- 15min.
Bereiden - 25min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
230 g Donkere chocolade
30 cl Volle enkelvoudige room
2 Eieren
2 Eidooiers
30 cl Melk
Bereiding
Stap 1 /5
Hak de chocolade met een mes in kleine stukjes en doe in een kom.
Stap 2 /5
Schenk de room in een kleine steelpan en breng aan de kook (ongeveer 5 minuten). Giet de kokende room over de chocolade, laat 30 seconden staan en roer met een spatel tot een glad mengsel. Voeg de hele eieren en vervolgens de eierdooiers toe. Blijf voorzichtig roeren. Voeg als laatste de melk toe.
Stap 3 /5
Schenk het mengsel in 8 kleine glazen potjes, doe de deksels erop of dek af met vershoudfolie. Leg een kleine theedoek op de bodem van een schaal en leg de potjes erop.
Stap 4 /5
Vul de tank met water. Plaats de standaardplaat in de kom en zet er de schaal bovenop. Zet de STOOM-stand aan voor 25 minuten.
Stap 5 /5
Haal de schaal eruit en laat de chocoladepotjes afkoelen voordat u ze enkele uren in de koelkast zet.