Kretenzische bonen en artisjokken
- Totale tijd 52min.
- 20min.
Bereiden - 32min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ontdek het volledige assortiment
Toon meer - Ontdek het volledige assortiment -
Ingrediënten
4 personen
Bereiding
Stap 1 /16
Meng in een middelgrote kom een citroen in schijfjes, een ActiFry-lepel water en de helft van de bloem.
Stap 2 /16
Haal de bladeren van de artisjokken en snij een deel van de staart. Maak de onderkant van de groente gelijk en verwijder dan het hooi.
Stap 3 /16
Doe de artisjokken in de kom met water, bloem en citroen.
Stap 4 /16
Bereid ondertussen de boontjes voor: snij het staartje af met een mes en trek de draad eraf tot het andere uiteinde.
Stap 5 /16
Snij de bonen in stukken van 5-6 cm.
Stap 6 /16
Doe de venkelpluimen in de ActiFry en giet de olijfolie erbij. Sluit de deksel.
Stap 7 /16
Bak gedurende de aangegeven tijd.
Stap 8 /16
Plet intussen de knoflook.
Stap 9 /16
Voeg de geplette knoflook en de stukjes bonen toe aan de ActiFry en overgiet met een scheutje water. Sluit de deksel.
Stap 10 /16
Bak gedurende de aangegeven tijd.
Stap 11 /16
Voeg de in partjes gesneden artisjokken en het weeksap toe zodra de bonen zachter worden. Sluit de deksel.
Stap 12 /16
Bak gedurende de aangegeven tijd.
Stap 13 /16
Leng de rest van de bloem in een terrine aan met het resterende sap van de citroen en 1 ActiFry-lepel water.
Stap 14 /16
Schenk deze bereiding over de groenten in de ActiFry en sluit de deksel.
Stap 15 /16
Bak gedurende de aangegeven tijd.
Stap 16 /16
Kruid wanneer de saus is ingedikt en schik op een bord.