Lamsgehaktballetjes met munt
- Totale tijd 53min.
- 20min.
Bereiden - 33min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
Bereiding
Stap 1 /6
Pel en snipper de ui. Doe de ui en pompoenzaden in de ActiFry pan. Sprenkel er ½ ActiFry-lepel olie over. Sluit de deksel.
Stap 2 /6
Bak gedurende de aangegeven tijd.
Stap 3 /6
De ui moet gekarameliseerd zijn. Als dit niet het geval is, bak dan nog 3 tot 5 minuten door in de handmatige stand bij 160°C. De pan niet wassen. Weeg 50 g van het mengsel af. Bewaar de rest voor een ander recept.
Stap 4 /6
Gebruik een keukenmachine om het lamsvlees, munt, komijn, paneermeel, zout en peper, en de 50 g gebakken uien en pompoenzaadjes te mengen. Plaats het roerblad rechtsonder, bij het handvat. Olie de ActiFry pan.
Stap 5 /6
Vorm 12 gehaktballetjes van ongeveer 40 g per stuk. Rol ze tussen de handpalmen voor een mooie gelijkmatige vorm. Leg ze onderin de pan. Dep er wat olie op met een kwast. Sluit de deksel.
Stap 6 /6
Bak gedurende de aangegeven tijd.