Turkse rode linzensoep met citroen en munt
- Totale tijd 35min.
- 5min.
Bereiden - 30min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
2 personen
1 teentje Knoflook
1 Ui
2 el Olijfolie
100 g Rode linzen
600 g Water
400 g Tomatenpassata of 2 mooie rijpe tomaten
1 tl Kurkuma
1 el Gemalen komijn
5 el Olijfolie
1 Limoen
0.25 tuiltje Munt
chilipoeder
Bereiding
Stap 1 /4
Pel de ui en knoflook en doe in de blenderkan. Sluit het deksel en houd de 'Pulse'-knop 5 seconden ingedrukt.
Stap 2 /4
Voeg twee eetlepels olijfolie toe met de komijn en kurkuma. Sluit het deksel en stel het programma 'ROEREN' in op 5 minuten. Start het programma.
Stap 3 /4
Voeg de rode linzen, het water en de tomatenpassata toe. Sluit het deksel en stel het programma in op 'GLADDE SOEP'. Start het programma.
Stap 4 /4
Meng voor de smaak de schil en het sap van een limoen en de fijngehakte munt met de olijfolie. Breng op smaak met peper en serveer de soep.