Crumbletaart met citroen en kers
- Totale tijd 40min.
- 15min.
Bereiden - 25min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
1 Taartdeeg
250 g Lemon curd
300 g Kersen
100 g Bloem
50 g Fijne kristalsuiker
50 g Boter
1 snuifje Zout
Bereiding
Stap 1 /6
Rol het deeg uit en leg het in een ingevette taartvorm van 24 cm, of op een bakplaat met gaatjes. Prik met een vork in de bodem van de taart om te voorkomen dat er zich tijdens het voorbakken bellen gaan vormen.
Stap 2 /6
Zet de bakvorm in het apparaat. Start het bereidingsproces om het deeg voor te bakken. Controleer of er geen bellen ontstaan in het deeg en prik er zo nodig in met een vork.
Stap 3 /6
Verdeel de lemon curd over de taartbodem. Leg de kersen bovenop de lemon curd.
Stap 4 /6
Meng de bloem, de bruine suiker, het zout en de koude boter in een kom. Bewerk het mengsel met je vingertoppen tot je een korrelige, zanderige textuur krijgt.
Stap 5 /6
Verdeel de crumble over de kersen. Start het kookproces.
Stap 6 /6
Houd de taart tijdens het bakken in de gaten om te voorkomen dat de crumble verbrandt en er zeker van te zijn dat het deeg gelijkmatig bakt. Laat de taart na het bakken eerst afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt.