Cake met olijfolie en citroen
- Totale tijd 1u. 10min.
- 20min.
Bereiden - 35min.
Koken - 15min.
Afkoelen
Ingrediënten
3 ovenlading
6 eierdooiers
9 eiwitten
3 biologische gele citroenen
300 g suiker
150 g suiker
48 cl olijfolie van hoge kwaliteit (480 g)
540 g bloem
3 theelepels bakpoeder (15 g)
Toebehoren
Cake Factory antiaanbakvorm
Bereiding
Stap 1 /6
Was de citroenen, schil ze en pers ze uit.
Stap 2 /6
Klop de eierdooiers, de olijfolie, de suiker en de geraspte citroenschil in een kom. Voeg het citroensap, de bloem en het bakpoeder toe.
Stap 3 /6
Klop de eiwitten stijf. Voeg zodra de eiwitten goed stevig beginnen te worden de suiker toe en blijf kloppen. Voeg de eiwitten voorzichtig bij het deeg.
Stap 4 /6
Giet het beslag in een ingevette vorm en plaats in de Cake Factory.
Stap 5 /6
Start het programma en houd de aangegeven tijd aan. Herhaal de voorgaande stappen om meerdere porties te maken.
Stap 6 /6
Laat afkoelen voordat je de taart uit de vorm haalt.