Omelet met brie en bacon
- Totale tijd 14min.
- 10min.
Bereiden - 4min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
75 g brie
15 g Boter
1 teentje Knoflook
6 Eieren
2 el slagroom
1 el Gehakte peterselie
Zout, peper
4 sneetje Gerookte bacon (ongeveer 50 g)
Toebehoren
Bakplaat Bakplaat XL
Bereiding
Stap 1 /4
Snijd de brie in 4 gelijkmatige schijfjes. Smelt de boter. Pel en hak het teentje knoflook.
Stap 2 /4
Klop de eieren in een kom met de room, gesmolten boter, knoflook en peterselie. Breng licht op smaak met zout en peper. Schenk de ovenaccessoire.
Stap 3 /4
Zet de accessoire in de OptiGrill in plaats van de onderste plaat en zet de gril op 180 °C. Zet de zijthermostaat op stand 3. Leg als de oven is voorverwarmd de schijfjes brie op de helft van de omelet en leg de plakjes bacon 2 minuten op de grilplaat. Vouw de helft van de omelet over de helft met de kaas, draai de plakjes bacon om en bak nog 2 minuten.
Stap 4 /4
Leg de omelet voorzichtig op een schaal, snijd in 4 reepjes en leg op elk reepje ene plakje omelet. Serveer direct met een bijgerecht zoals een salade.