Pannenkoeken met eieren en bacon
- Totale tijd 45min.
- 15min.
Bereiden - 30min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
125 g Bloem
1 tl Bakpoeder
20 g Suiker
Zout
2 Eieren
15 cl Halfvolle melk
1 el Neutrale olie
1 tl Mosterd
1 el Ahornsiroop
100 g Zeer dunne plakjes gerookte bacon (ongeveer 8)
4 Eieren
Zout, peper
Toebehoren
Bakplaat Bakplaat XL
Bereiding
Stap 1 /5
Het pannenkoekenbeslag voorbereiden: meng in een kom de bloem met gist, suiker en een beetje zout. Meng de eidooiers, melk en olie in een andere kom. Klop dit mengsel door de bloem en maak een glad beslag. Klop de eiwitten stijf en schep ze voorzichtig door het beslag.
Stap 2 /5
Meng de mosterd met de ahornsiroop en bestrijk het over de plakken bacon.
Stap 3 /5
Doe 3 grote lepels beslag in de ovenaccessoire. Zet de accessoire in de OptiGrill in plaats van de onderste plaat en zet de gril op 180 °C. Zet de zijthermostaat op stand 4. Wanneer de oven is voorverwarmd, draai de pannenkoeken om en bak ze nog eens 3 minuten. Zet de pannenkoeken apart, doe 3 eetlepels beslag in de ovenaccessoire en bak 3 minuten per kant. Herhaal dit proces totdat het beslag op is.
Stap 4 /5
Gril ondertussen de plakken bacon 2 minuten per kant op de grilplaat. Doe dit in meerdere delen.
Stap 5 /5
Wanneer alle pannenkoeken klaar zijn, breek de eieren in de ovenaccessoire, breng op smaak met zout en peper en bak 3 minuten. Serveer de pannenkoeken met de eieren en bacon.