Gebakken eieren met ricotta en spinazie
- Totale tijd 25min.
- 12min.
Bereiden - 13min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
2 personen
1 sjalot
100 g ricotta
90 g slagroom
0.5 sinaasappel
200 g verse spinazie
1 tl olijfolie
20 g licht gezouten boter
2 eieren
zout en peper
Bereiding
Stap 1 /8
Verwarm de oven voor op 180°C.
Stap 2 /8
Snijd de sjalot fijn en rasp een halve sinaasappel.
Stap 3 /8
Meng in een kom de ricotta met de room. Voeg de gesnipperde sjalotten, sinaasappelschil toe en breng op smaak.
Stap 4 /8
Verhit de olijfolie in een koekenpan en vervolgens de boter. Voeg de spinazie toe. Laat de bladeren vallen. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 5 /8
Verdeel de spinazie over 2 mini braadpannetjes, voeg de room toe.
Stap 6 /8
Breek de eieren en leg in elk braadpannetje een ei.
Stap 7 /8
Doe de deksel op elke braadpannetje en bak 10 minuten.
Stap 8 /8
Heet opdienen.