Gegrilde asperges met bacon en gebakken eieren
- Totale tijd 30min.
- 20min.
Bereiden - 10min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
500 g Groene asperges (ongeveer 1 bos)
Zout, peper
100 g Gerookte bacon
150 g Meergranenbrood
40 g Zachte boter
1 tl Knoflookpoeder
1 el Fijngesneden peterselie
4 Eieren
Toebehoren
Bakplaat Bakplaat XL
Bereiding
Stap 1 /4
Snijd de harde uiteinden van de asperges af. Kook de asperges 5 minuten in een pan met kokend water met wat zout. Laat uitlekken en droog af. Breng de asperges op smaak met zout en peper en wikkel kleine bundels van 5 tot 6 asperges in bacon.
Stap 2 /4
Snijd het brood. Meng de zachte boter met de knoflook, peterselie, zout en peper. Bestrijk het brood aan beide kanten met dit botermengsel. Leg ze in de ovenaccessoire.
Stap 3 /4
Zet de accessoire in de OptiGrill in plaats van de onderste plaat en zet de gril op 180 °C. Zet de zijthermostaat op stand 3. Wanneer de oven is voorverwarmd, leg de aspergebundels op de grilplaat en draai de sneetjes brood om. Laat het brood nog 5 minuten bakken, haal ze er vervolgens uit en breek de eieren in de ovenaccessoire. Laat de eieren 5 minuten bakken, of naar wens. Draai tegelijkertijd de asperges om en bak ze nog eens 5 minuten.
Stap 4 /4
Serveer de asperges met de eieren en de sneetjes brood.