Paddenstoelspiesjes en vegetarische loempia's
- Totale tijd 3u. 10min.
- 30min.
Bereiden - 40min.
Koken - 2u.
Afkoelen
Ingrediënten
8 personen
2 tl Sesamolie
1 el Geraspte gember
2 teentje Fijngehakte knoflook
350 g Geraspte kool
50 g Geraspte wortels
2 Gesneden lente-uien
1 tl Sojasaus
Zout, peper
12 bladje Rijst
4 cl Olijfolie
250 g Champignons
8 Kleine spiesjes
Toebehoren
Grillen Verdeling
Bereiding
Stap 1 /7
Zet de pan enkele minuten op gemiddelde warmte. Voeg de sesamolie, gember, 1 teentje knoflook, kool en geraspte wortel toe. Kook totdat de kool slap is.
Stap 2 /7
Voeg de lente-uitjes, sojasaus, zout en peper toe. Roer en haal van de warmte af.
Stap 3 /7
Vul een kom met warm water en leg een schone theedoek op uw aanrecht. Dompel de vellen rijstpapier enkele minuten onder in het water en leg ze vervolgens op de theedoek. Doe ongeveer 2 eetlepels vulling op de onderkant van het vel. Rol eerst de linker en rechter zijkanten over de vulling en rol vervolgens het vel op. Herhaal dit tot alle vulling is opgebruikt. Gebruik een bakkwast om de loempia's te bestrijken met olijfolie.
Stap 4 /7
Meng in een kom de resterende fijngesneden knoflook, zout, limoensap en 20 ml olijfolie door elkaar. Leg de champignons in de kom en roer goed door elkaar zodat ze volledig bedekt zijn met de marinade.
Stap 5 /7
Dek af en zet 2 uur in de koelkast. Keer ze regelmatig om zodat de champignons bedekt blijven. Rijg de gemarineerde champignons op de spiesen.
Stap 6 /7
Plaats de grillplaat en de verdeler in het apparaat. Klik op de Sync-knop en selecteer de GROENTEN-stand voor P1. Selecteer voor P2 de VIS-stand. Leg eerst de helft van de loempia's aan een kant van de verdeler en start het kookproces. Als de timer afgaat, haalt u ze eruit en legt u 4 champignon spiesjes aan de andere kant van de verdeler. Hervat het kookproces. Draai de spiesjes 5 minuten voor het einde van het programma om en hervat het kookproces.
Stap 7 /7
Herhaal dit proces met de tweede lading.