Pasta met gebakken feta
- Totale tijd 40min.
- 10min.
Bereiden - 30min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
2 personen
100 g ongekookte farfalle
24 cherry tomaten
180 g feta kaas
4 basilicumblaadjes
0.5 citroen
1 el pijnboompitten
zout en peper
2 eetlepels olijfolie
Bereiding
Stap 1 /8
Kook de farfalle in kokend water met zout beetgaar. Giet af en voeg een eetlepel olijfolie toe, meng en zet opzij.
Stap 2 /8
Verwarm de oven voor op 220 °C.
Stap 3 /8
Halveer de cherrytomaatjes. Hak de basilicum fijn.
Stap 4 /8
Meng in een kom de cherrytomaatjes met de basilicum, citroenrasp en pijnboompitten.
Stap 5 /8
Voeg een eetlepel olijfolie toe, breng op smaak en verdeel over de mini-ovenschotels.
Stap 6 /8
Snijd de feta in grote blokjes en strooi deze over de cherrytomaatjes.
Stap 7 /8
Doe de deksel op de braadpannen en bak 20 minuten.
Stap 8 /8
Haal de ovenschalen eruit, verwijder de deksels, voeg de farfalle toe, meng en serveer meteen.