Perencake met frangipane
- Totale tijd 1u. 15min.
- 30min.
Bereiden - 40min.
Koken - 5min.
Afkoelen
Ingrediënten
3 ovenlading
6 Grote peren
Cake:
6 Eieren
300 g Suiker
150 g Bloem
300 g Bloem
3 Bakpoeder (30 g)
300 g Margarine
3 Gewone yoghurt
Frangipane:
3 Eieren
150 g Suiker
150 g Margarine
210 g Amandelpoeder
3 Zout
Toebehoren
Cake Factory antiaanbakvorm
Bereiding
Stap 1 /5
Mix in een kom de eieren, de suiker en drie snufjes zout. Voeg de margarine, de yoghurt en de bloem toe. Klop totdat de margarine geheel opgenomen is.
Stap 2 /5
Voeg de rest van de bloem en het bakpoeder toe. Klop het beslag kort door. Giet in de ingevette bakvorm. Zet koel weg.
Stap 3 /5
Maak de frangipane: meng met de mixer de suiker en de eieren. Voeg de margarine en het amandelpoeder toe. Roer tot een gelijkmatig beslag. Verdeel voorzichtig over de laag beslag.
Stap 4 /5
Schil de peren. Snij ze in plakjes (3 à 5 cm dik). Verdeel de plakjes peer over het beslag. Plaats de vorm in de Cake Factory. Start het programma en houd de aangegeven tijd aan. Herhaal de voorgaande stappen om meerdere porties te maken.
Stap 5 /5
Laat 5 minuten afkoelen. Haal de cake uit de vorm en serveer warm.