Placki (courgettepannenkoeken) en geroosterde pompoen
- Totale tijd 50min.
- 15min.
Bereiden - 25min.
Koken - 10min.
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
600 g Courgettes
1 Lente-ui
500 g Muskaatpompoen
1 tl Paprikapoeder
1 tl Provençaalse kruiden
1 tl Knoflookpoeder
1.5 el Neutrale olie
Zout, peper
85 g Bloem
1 tl Bakpoeder
2 Eieren
Toebehoren
Bakplaat Bakplaat XL
Bereiding
Stap 1 /7
Was en rasp de courgettes. Doe ze in een zeef, voeg zout toe en laat ten minste 10 minuten uitlekken.
Stap 2 /7
Was en snijd de verse ui en zet aan de kant.
Stap 3 /7
Schil de pompoen en snijd in blokjes van 2-3 cm. Doe in een kom met paprikapoeder, Provençaalse kruiden, knoflook, tweederde van de olie en zout. Roer door om alle pompoenblokjes te bedekken. Steek ze vervolgens aan spiesjes. Leg de spiesjes in de ovenaccessoire.
Stap 4 /7
Zet de accessoire in de OptiGrill voordat het apparaat opgewarmd is. Breng het deksel naar beneden. Zet de gril aan. Selecteer de handmatige modus, selecteer de rode instelling en druk op OK. Laat wanneer de oven is voorverwarmd 5 minuten koken.
Stap 5 /7
Meng ondertussen de bloem met het bakpoeder, zout en peper in een kom. Voeg de eieren toe en de resterende olie. Klop tot een glad beslag. Knijp de geraspte courgettes met de hand uit en haal er zoveel mogelijk vloeistof uit. Voeg ze vervolgens toe aan het beslag samen met de verse ui en roer goed door.
Stap 6 /7
Open wanneer het bereidingsproces voltooid is de gril in Full Meal-stand en stel de schakelaar in op 4. Draai de pompoenspiesjes om en schenk 4 volle lepels beslag op de grilplaat. Bak 5 minuten, draai de pannenkoeken om en bak 5 minuten op de andere kant. Leg op een bord en doe hetzelfde met de rest van het beslag. Draai ondertussen de spiesjes nog eens om.
Stap 7 /7
Serveer heet.