Zeebaars met pistachekorst en geroosterde pompoenhelften
- Totale tijd 45min.
- 15min.
Bereiden - 30min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
2 personen
Voor de pompoen:
1 Kleine pompoen
1 el Olijfolie
1 el Honing
3 takje Rozemarijn
Zout, peper
Voor de zeebaars:
2 Grote zeebaarssteaks
100 g Griekse yoghurt
2 el Fijngesneden dille
0.25 tl Knoflookpoeder
25 g Fijngehakte pistachenootjes
40 g Panko paneermeel
2 el Fijngesneden peterselie
1 el Olijfolie
Zout, peper
Bereiding
Stap 1 /7
Was de pompoen en snijd hem in de lengte door. Verwijder de zaadjes met een lepel en maak ribbels aan de bovenkant van het vruchtvlees. Smeer het vruchtvlees van de pompoen met een kwastje in met olie en bestrijk met honing. Breng op smaak met zout en peper en bestrooi met rozemarijn.
Stap 2 /7
Droog de vis en breng hem op smaak. Meng in een kleine kom de yoghurt, dille en knoflookpoeder. Verdeel het mengsel met een kwast over de vis. Meng in een diep bord de pistachenoten, het panko paneermeel en de peterselie. Breng op smaak met zout en peper. Doop de met yoghurt bedekte kant van de vis in het mengsel.
Stap 3 /7
Zet het apparaat aan. Zet lade 1 aan. Zet het GROENTEN-programma 30 minuten aan op 200 °C. Leg de pompoenhelften op de plaat in lade 1. Zet lade 2 aan. Zet het VIS-programma 15 minuten aan op 180 °C. Leg de visfilets op de plaat in lade 2.
Stap 4 /7
Druk op SYNC zodat beide op hetzelfde moment klaar zijn. Druk op START om beide kookprocessen te starten.
Stap 5 /7
Draai de pompoenhelften halverwege het kookproces om.
Stap 6 /7
Zorg ervoor dat de vis goed gaar is; dit kan variëren afhankelijk van de grootte van de stukken. Verleng de tijd met een extra minuut, indien nodig, tot de vis gemakkelijk schilfert met een vork.
Stap 7 /7
Serveer de pompoenhelften met de visfilets. Besprenkel met olijfolie en serveer met een citroenpartje.