Pompoenhummus met feta
- Totale tijd 35min.
- 15min.
Bereiden - 20min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
2 personen
200 g pompoen
75 g feta
0.5 teentje knoflook
1 el olijfolie
1 tl tahin
1 snuifje gemberpoeder
1 el citroensap
Zout
Peper
Bereiding
Stap 1 /8
Verwijder de schil en pitten van de pompoen en snijd het vruchtvlees in stukjes. Laat 20 minuten stomen. Laat afkoelen.
Stap 2 /8
Pel het teentje knoflook, verwijder de kiem en plet het teentje fijn.
Stap 3 /8
Doe het vruchtvlees van de pompoen en de knoflook in de blender.
Stap 4 /8
Voeg citroensap, tahini, gember en olijfolie toe.
Stap 5 /8
Breng op smaak met peper en zout.
Stap 6 /8
Stel het aangegeven programma in op 1 minuut en start het programma.
Stap 7 /8
De hummus moet een gladde textuur hebben.
Stap 8 /8
Roer de verkruimelde feta erdoor en meng. Serveer koud op toast als aperitief.