Pompoensoep met kastanjestukjes en chorizo
- Totale tijd 45min.
- 10min.
Bereiden - 35min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
500 g pompoen
150 g aardappelen
25 g sjalot
1 stengel bleekselderij
600 ml water
10 g groentebouillonblokje
300 g vacuümverpakte kastanjes
50 g chorizo, in dunne schijfjes gesneden
15 g boter
Zout
Peper
Bereiding
Stap 1 /9
Snijd de pompoen in stukken en verwijder de schil en zaden. Snijd het vruchtvlees in kleine stukjes.
Stap 2 /9
Schil de aardappelen en snijd ze in stukken.
Stap 3 /9
Was en snijd de stengel van de bleekselderij fijn.
Stap 4 /9
Pel de sjalot en snijd doormidden.
Stap 5 /9
Doe de pompoen, aardappel, bleekselderij, sjalot en het bouillonblokje in de blender. Voeg zout en peper toe en giet het water erbij.
Stap 6 /9
Stel het aangegeven programma in op 35 minuten en start het programma.
Stap 7 /9
Smelt de boter in een pan. Voeg de kastanjes toe en bak ze ongeveer tien minuten, onder regelmatig roeren. Laat goudbruin worden en hak ze vervolgens grof op een snijplank met een mes.
Stap 8 /9
Leg de schijfjes chorizo op een met bakpapier beklede bakplaat en zet ze een paar minuten onder de grill. Houd in de gaten.
Stap 9 /9
Giet de soep in kommen zodra het programma afgelopen is. Strooi er wat kastanjestukjes over en werk af met een paar schijfjes gegrilde chorizo. Dien onmiddellijk op.