Visstoof met chorizo, spinazie en amandel
- Totale tijd 30min.
- 20min.
Bereiden - 10min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
1 snuifje safraan
75 ml droge witte wijn
2 el olijfolie
1 stuk ui, gesnipperd
75 g chorizo (worst), in plakjes
500 g gezeefde tomaten
500 g kabeljauw- of schelvisfilet, in 4 porties
2 el amandelschaafsel
50 g spinazie, zonder harde steeltjes
Bereiding
Stap 1 /7
Week de saffraan in de witte wijn. Verhit in een stoofpan de olijfolie. Bak de ui met de chorizo 3 min.
Stap 2 /7
Voeg de wijn met de saffraan en ook de gezeefde tomaten toe. Breng aan de kook.
Stap 3 /7
Draai het vuur laag en leg de visfilet in de pan. Bestrooi ze met peper naar smaak en stoof de vis afgedekt in 10 min. zachtjes gaar.
Stap 4 /7
Rooster intussen in een droge koekenpan het amandelschaafsel goudbruin en schud op een bord. Neem de visfilets uit de pan en roer de spinazie door de tomatensaus. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 5 /7
Schep de tomatensaus op een schaal en leg de visfilet terug in de stoof. Bestrooi met het amandelschaafsel.
Stap 6 /7
Tip #1: Lekker met gele rijst of gebakken krieltjes.
Stap 7 /7
Tip #2: Houd je niet van chorizo, vervang de plakjes worst dan gerust door salami of gerookte spekreepjes.