Spaanse tortilla met aardappel en chorizo
- Totale tijd 55min.
- 20min.
Bereiden - 35min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
6 personen
500 g aardappelen
1 grote ui
150 g champignons
100 g chorizo, in blokjes
8 eieren
4 eetlepels olijfolie
2 eetlepels bieslook, fijn gehakt
2 eetlepels peterselie, fijn gehakt
Zout, peper
Toebehoren
Bakplaat
Bereiding
Stap 1 /7
Schil en was de aardappelen. Snijd de aardappelen met een mes in de lengte in vieren en vervolgens elk kwart in dunne plakjes. Je hebt kleine, dunne stukjes aardappel nodig.
Stap 2 /7
Pel de ui. Snijd hem doormidden en vervolgens in dunne plakjes.
Stap 3 /7
Was de champignons en snijd ze in dunne reepjes.
Stap 4 /7
Klop de eieren los in een grote kom. Voeg de gehakte bieslook en peterselie toe. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 5 /7
Plaats het ovenaccessoire in je OptiGrill voordat je deze inschakelt. Sluit de grill en zet hem aan. Het handmatige programma wordt automatisch geselecteerd. Selecteer de kleurinstelling Oranje met de M-knop en druk op OK. Voeg, zodra het is voorverwarmd, de olijfolie, uien en champignons toe en bak 2 minuten.
Stap 6 /7
Voeg de aardappelen en de in blokjes gesneden chorizo toe. Bak ongeveer 25 minuten tot de aardappelen gaar zijn. Roer gelijkmatig met een houten lepel. Voeg de losgeklopte eieren toe, sluit de OptiGrill en kook 8 min.
Stap 7 /7
Serveer warm, warm of koud, met een salade.