Spaanse Tortilla met ham
- Totale tijd 15min.
- 15min.
Bereiden - 0min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
500 g Vastkokende aardappels, gekookt en in stukjes
1 Witte ui
2 teentje Knoflook
250 g Spaanse ham, in reepjes
8 Eieren
Zout en peper
3 el Olijfolie
Bereiding
Stap 1 /7
Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en wacht tot het Thermo-Signal helemaal rood is geworden voordat je je ingrediënten toevoegt.
Stap 2 /7
Giet de olie in de pan en voeg de aardappelschijfjes toe. Roer goed om ze met olie te bedekken. Kook ongeveer tien minuten op middelhoog vuur, af en toe roerend.
Stap 3 /7
Klop ondertussen de eieren los in een kom. Kruid met peper en zout.
Stap 4 /7
Voeg de uien en knoflook toe aan de pan, roer en kook nog 10 minuten.
Stap 5 /7
Voeg de hamreepjes toe, mix en bak voor 5 minuten. Zodra de aardappelen zacht zijn, giet je de losgeklopte eieren erbij. Kook op laag vuur gedurende 5 minuten.
Stap 6 /7
Draai de tortilla om op een bord, doe terug in de pan en bak nog 5 minuten op de andere kant.
Stap 7 /7
Serveer ware of lauwwarm. Je kunt het ook laten afkoelen en in blokjes snijden voor een aperitief.