Pudding met appels
- Totale tijd 2u. 5min.
- 25min.
Bereiden - 40min.
Koken - 1u.
Afkoelen
Ingrediënten
3 ovenlading
120 cl Melk
300 g Dikke crème fraîche
750 g Brood
6 Ei
420 g Suiker
3 Appel
150 g Droge rozijnen
15 cl Rum
Amandel
Zout
Toebehoren
Cake Factory antiaanbakvorm
Bereiding
Stap 1 /4
Breng in een grote pan de melk en de crème fraîche met een snufje zout aan de kook. Zet het vuur uit, voeg het oude brood toe en roer totdat het brood de vloeistof helemaal heeft opgenomen.
Stap 2 /4
Klop de eieren en de suiker in een kom. Voeg het natte oude brood toe, vermeng goed en voeg daarna de droge rozijnen, de geschilde en in kleine stukjes gesneden appel en de rum toe. Roer goed door elkaar. Giet in de ingevette bakvorm. Verdeel het gegrilde amandelschaafsel erover. Plaats de vorm in de Cake Factory.
Stap 3 /4
Start het programma en houd de aangegeven tijd aan. Herhaal de voorgaande stappen om meerdere porties te maken.
Stap 4 /4
Laat afkoelen en haal uit de vorm.