Romige champignonsoep, geitenkaasquenelles en geroosterde hazelnoten
- Totale tijd 50min.
- 20min.
Bereiden - 30min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
2 personen
150 g champignons
1 krielaardappel
1 teentje knoflook
1 takje verse tijm
30 ml magere room
150 ml water
1 blokje kippenbouillon
30 g verse geitenkaas
5 g gele rozijnen
1 snuifje paprika
1 handvol gepelde hazelnoten
Zout
Peper
Bereiding
Stap 1 /7
Pel de champignons en schil de aardappelen. Snijd ze in kleine stukjes. Pel het knoflookteentje en snijd het in de helft.
Stap 2 /7
Doe het teentje koflook, de champignons en de aardappelen in de blender. Voeg de tijmblaadjes en het bouillonblokje toe en breng op smaak met zout en peper. Giet het water erbij.
Stap 3 /7
Sluit het deksel en stel het aangegeven programma in op 30 minuten. Start het programma.
Stap 4 /7
Hak de pecannoten in grove stukken. Verhit een braadpan zonder olie of boter en bak de hazelnoten bruin. Zet apart. Hak de rozijnen fijn.
Stap 5 /7
Meng in een kom de geitenkaas met de rozijnen en een snufje paprikapoeder. Breng op smaak met zout en peper en zet in de koelkast.
Stap 6 /7
Zodra het programma klaar is, voegt u de room via de opening aan de blender toe en start u het aangegeven programma gedurende 30 seconden. Giet de champignoncrème in de kommen.
Stap 7 /7
Gebruik 2 eetlepels om een geitenkaasquenelle te vormen en leg deze op de soep. Bestrooi met wat geroosterde hazelnoten en dien op.