Romige courgettesoep met kaaskrokantje
- Totale tijd 56min.
- 10min.
Bereiden - 46min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
160 g Cheddar
4 tl Zwarte en witte sesamzaadjes
3 Middelgrote courgettes (500 g)
2 Middelgrote aardappelen (100 g)
1 Ui
2 el Olijfolie
1 blokje Groentebouillon
0.5 tl Gemalen gember
1 el Gemalen koriander
40 cl Water
Zout, peper
Bereiding
Stap 1 /5
Bereid de roomsoep: snijd de courgettes in kleine blokjes. Schil de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes. Snipper de ui.
Stap 2 /5
Doe de groenten in de blender. Voeg de olie, groentebouillon, gember, koriander en water toe. Breng op smaak. Zorg ervoor dat u de maximale capaciteit van de kan niet overschrijdt.
Stap 3 /5
Sluit het deksel. Stel het programma in op GLADDE SOEP gedurende 30 minuten.
Stap 4 /5
Bereid ondertussen de krokantjes: strooi 40 g cheddarkaas in de vormpjes in een hete braadpan van 16 cm. Bestrooi met sesamzaadjes en bak ze op middelhoog vuur 2 minuten aan elke kant. Ga door tot alle ingrediënten op zijn. Zet apart.
Stap 5 /5
Serveer de roomsoep in kommen en leg op elke kom een krokantje van cheddarkaas.