Kip met romige tomatensaus en gegrilde groenten
- Totale tijd 40min.
- 20min.
Bereiden - 20min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
400 g Verse tomatenpassata of uit blik
150 g Rode ui
2 teentje Knoflook
8 cl Witte wijn
1 el Gedroogde tijm
1 tl Paprikapoeder
Zout, peper
10 cl slagroom
400 g Courgettes
200 g Grote champignons
1.5 el Olijfolie
550 g Kipfilets (4 filets)
0.5 tl Zout
0.5 tl Gedroogde tijm
0.5 tl Paprikapoeder
0.5 tl Knoflookpoeder
Toebehoren
Bakplaat Bakplaat XL
Bereiding
Stap 1 /5
Schenk de tomatenpassata in de ovenaccessoire. Pel en snipper de ui en knoflookteentjes, doe ze in de ovenaccessoire met de witte wijn, tijm, paprikapoeder, zout en peper.
Stap 2 /5
Leg de kipfilets op een schaal. Meng het zout met de tijm, paprikapoeder en knoflookpoeder en wrijf de kipfilets aan beide kanten in met het kruidenmengsel. Leg de filets naast elkaar in de saus.
Stap 3 /5
Was de courgettes en de champignons. Snijd de courgettes in de lengte in plakken van ongeveer 1 cm dik. Snijd de champignons in dikke reepjes. Doe alles in een kom, voeg de olijfolie, zout en peper toe en roer door elkaar zodat de groenten bedekt zijn.
Stap 4 /5
Zet de ovenaccessoire in de OptiGrill in plaats van de onderste plaat en zet de gril op 180 °C. Zet de zijthermostaat op stand 3. Wanneer de oven is voorverwarmd, leg de groenten op de grilplaat (doe dit in meerdere delen) en bak 5 minuten per kant.
Stap 5 /5
Draai de kipfilets 5 minuten voor het einde van de bereidingstijd van de groenten om, voeg de room toe en meng door elkaar. Bak nog eens 5 minuten, serveer de kipfilets en de saus met de gegrilde courgettes en champignons.