Flatbread met gegrilde groenten, gerookte zalm en guacamole
- Totale tijd 20min.
- 10min.
Bereiden - 10min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
2 personen
200 g zelfrijzend bakmeel
150 g Griekse yoghurt
3 g zout
5 g za'atar
1 komkommer
2 avocado’s
1 teentje knoflook
1 el hoisin
1 limoen, sap
1 rode paprika
1 punt paprika
1 courgette
1 rode ui
100 g taugé
150 g gerookte zalm
2 stengels bosui
Toebehoren
Snacking & Baking accessoire
Bereiding
Stap 1 /15
Verwijder de onderplaat van de OptiGrill 4-in-1 of 2-in-1 en vervang deze door het ovenaccessoire. Open de grill volledig en stel de thermostaat aan de zijkant in op stand 4.
Stap 2 /15
Doe het zelfrijzend bakmeel samen met de Griekse yoghurt, zout en za'atar in een kom en het tot een bal deeg. (voeg zelfrijzend bakmeel toe als het deeg te plakkerig is).
Stap 3 /15
Verdeel de bal in 4 tot 6 stukken en rol ze uit tot een dikte van een ½ centimeter. Gebruik wat bloem op de werkbank om plakken te voorkomen.
Stap 4 /15
Kwast de flatsbread in met olie en bak aan beide kanten goudbruin op de grillplaat. Herhaal met de overige stukken deeg.
Stap 5 /15
Snijd met een dunschiller dunne linten van de komkommer. Draai de komkommer om als je bij het vruchtvlees bent.
Stap 6 /15
Doe de linten in een kom en voeg de sushi azijn toe. (gooi het stuk met vruchtvlees dat overblijft niet weg, maar snijd in stukken en doe ze samen met wat sushi azijn in een bewaarbakje). Zet apart maar schep wel af en toe om.
Stap 7 /15
Snijd de avocado doormidden en verwijder de pit. Schep met een lepel het vruchtvlees uit de schil en doe in de Eco Respect hakmolen.
Stap 8 /15
Pel en hak de knoflook fijn en doe bij de avocado.
Stap 9 /15
Voeg de hoisin en limoensap toe en draai het geheel fijn. Breng op smaak met zout. (mocht het niet lukken om de avocado helemaal glad te draaien dan kun je een scheutje avocado olie toevoegen).
Stap 10 /15
Snijd de paprika in plakken. Snijd de courgette in drie stukken en snijd dan parten.
Stap 11 /15
Meng de groenten met wat olie en voeg zout toe.
Stap 12 /15
Grill de groenten op de grillplaat aan beide kanten.
Stap 13 /15
Pel en snijd de ui in halve ringen.
Stap 14 /15
Bak de ui met wat olie in de ovenbak van de OptiGrill 4-in-1 en de taugé op het laatste moment toe, zodat je de bite behoudt. Breng op smaak met peper en zout.
Stap 15 /15
Leg het flatbread op een houten plank. Smeer met de bolle kant van een eetlepel de guacamole op het flatbread. Leg daarop de gegrilde paprika en courgette, gebakken ui met taugé en de komkommer. Leg tot slot de gerookte zalm en fijngesneden bosui hier op.