Aardappelpannenkoekjes en gerookte zalm
- Totale tijd 24min.
- 10min.
Bereiden - 14min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
6 personen
400 g Aardappelen
0.5 tl Knoflookpoeder
0.5 tl Uienpoeder
20 g Bloem
1 Ei
1 el Olie
Zout, peper
12 sneetje Plakjes gerookte zalm
2 Citroenen, gehalveerd
Bereiding
Stap 1 /4
Schil de aardappelen en rasp ze in vervolgens in een mengkom. Doe de geraspte aardappelen in een vergiet, knijp er zoveel mogelijk vocht uit en doe terug in de kom. Voeg de knoflook, ui, bloem, ei, olie, zout en zwarte peper toe en meng goed door elkaar. Vorm pannenkoekjes en bestrijk lichtjes met olijfolie.
Stap 2 /4
Zet lade 1 aan. Leg twee derde van de pannenkoekjes op de plaat in lade 1.
Stap 3 /4
Zet lade 2 aan. Leg een derde van de pannenkoekjes op de plaat in lade 2.
Stap 4 /4
Controleer de aardappelpannenkoekjes en laat ze indien nodig verder garen tot ze knapperig en goudbruin zijn. Serveer met de gerookte zalm en citroenpartjes.