Varkensribbetjes met ananas en gerookte jalapeños
- Totale tijd 15min.
- 10min.
Bereiden - 5min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ontdek het volledige assortiment
Toon meer - Ontdek het volledige assortiment -
Ingrediënten
4 personen
6 el ketchup
2 el bruine suiker
1 el Worcestershiresaus
1 el gemalen komijn
2 teentje knoflook, fijngesneden
zout en peper
4 sneetje ananas
4 stuk varkensribbetjes zonder bot, elk ongeveer 2,5 cm dik en 175 g
1 el fijngesneden jalapños
Bereiding
Stap 1 /5
Meng de ketchup met de suiker, gerookte jalapeños, Worcestershiresaus, komijn en knoflook. Verwarm het mengsel 2 minuten in de magnetron op de hoogste stand. Breng de varkensribbetjes aan beide kanten op smaak met zout en peper. Bestrijk ze daarna met het sausmengsel.
Stap 2 /5
- Zet de gril aan. - Selecteer het geschikte programma op de gril en druk op OK. Ga vervolgens verder met het recept: Selecteer het programma Varkensvlees en druk op OK. Vet de grilplaten licht in met olie. Leg de ribbetjes op de voorverwarmde gril en sluit het deksel. Gril totdat het lampje oranje wordt of totdat het scherm ‘medium’ aangeeft.
Stap 3 /5
Leg de ribbetjes op een schaal en bedek met folie. Laat ze 5 minuten rusten. Bestrijk de ananas ondertussen in met wat van de ketchupsaus.
Stap 4 /5
Selecteer de handmatige modus (rood) en druk op OK. Vet de grilplaten licht in met olie. Leg de ananas op de voorverwarmde gril en sluit het deksel. Gril 5 minuten totdat de ananas knapperig is.
Stap 5 /5
Leg de ananasplakken op de varkensribbetjes en schenk de resterende saus erover. Bestrooi met koriander en serveer met de partjes limoen.