Cake met ananas en karamel
- Totale tijd 1u. 5min.
- 25min.
Bereiden - 40min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
3 ovenlading
360 g Boter
140 g Witte suiker
6 Ei
300 g Dikke crème fraîche
9 cl Citroensap
780 g Bloem
3 Bakpoeder
Karamel:
600 g Witte suiker
18 Ananas
15 cl Water
Toebehoren
Cake Factory antiaanbakvorm
Bereiding
Stap 1 /5
Maak de karamel: die de suiker in een pan. Schenk er een beetje water bij. Verwarm op middelhoog vuur totdat je een lichtgekleurde karamel hebt. Giet de karamel op de bodem van de vorm en beweeg de vorm zodat alle kanten goed bedekt zijn met karamel. Leg de plakken ananas op de karamel. Zet het vuur uit.
Stap 2 /5
Klop in een kom de goed zachte boter met de suiker totdat het wit wordt. Voeg al kloppend de bloem en eieren toe.
Stap 3 /5
Voeg de crème fraîche en het citroensap toe. Roer goed. Voeg de bloem en het bakpoeder toe en roer goed met een houten lepel.
Stap 4 /5
Verdeel het deeg over de ananas en zet de vorm in de Cake Factory.
Stap 5 /5
Start het programma en houd de aangegeven tijd aan. Haal de cake meteen uit de vorm. Herhaal de voorgaande stappen om meerdere porties te maken.