Griesmeeltaart met karamel
- Totale tijd 50min.
- 15min.
Bereiden - 25min.
Koken - 10min.
Afkoelen
Ingrediënten
1 ovenlading
1 l Melk
125 g Griesmeel
90 g Suiker
1 zakje Vanillesuiker
50 g Boter
3 Eieren
100 g Droge rozijnen
Voor de karamel:
200 g Suiker
5 cl Water
Toebehoren
Cake Factory antiaanbakvorm
Bereiding
Stap 1 /6
Maak de karamel: doe de suiker en het water in een steelpan. Verwarm op middelhoog vuur zonder te roeren. Verlaag het vuur zodra de suiker begint te kleuren en laat nog even koken. Giet de karamel op de bodem van de vorm.
Stap 2 /6
Doe de suiker, vanillesuiker, het griesmeel en de melk in dezelfde pan zonder deze te wassen. Breng al roerend aan de kook. Zet het vuur laag en laat nog 8 tot 10 minuten koken zonder te stoppen met roeren. Zet het vuur uit. Voeg de boter en de rozijnen toe en roer.
Stap 3 /6
Klop de eieren los. Giet bij het gekookte griesmeel en blijf kloppen. Giet het geheel in de gekarameliseerde vorm.
Stap 4 /6
Plaats de vorm in de Cake Factory.
Stap 5 /6
Start het programma en houd de aangegeven tijd aan.
Stap 6 /6
Haal de vorm uit de Cake Factory. Haal direct en voorzichtig uit de vorm. Laat 10 minuten afkoelen en serveer lauwwarm. Smullen maar!