Tarte tatin met ananas en karamelsaus
- Totale tijd 50min.
- 20min.
Bereiden - 30min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
8 personen
20 g boter
75 g bruine basterdsuiker
3 eetlepels slagroom
0.5 tl kaneel
4 kardemom peulen
1 ananas
3 eetlepels honing
1 sinaasappel
250 g zachte roomboter
250 g suiker
5 eieren
250 g bloem
Bereiding
Stap 1 /9
Doe de 20 gram boter, basterdsuiker, slagroom, kaneel en kardemom in een Ingenio koekenpan (diameter 22 of 24 cm). Laat op laag vuur smelten tot karamelsaus.
Stap 2 /9
Schil de ananas, snijd deze in plakken van 1 centimeter.
Stap 3 /9
Verwijder met een steekring het hart van de plakken ananas.
Stap 4 /9
Meng de honing en het sap van de sinaasappel tot een siroop.
Stap 5 /9
Verwarm de OptiGrill naar 200 graden of de grillstand van de Easy Fry & Gril.
Stap 6 /9
Leg de ananas op de grill (of in de Easy Fry & Grill) en smeer in met het sinaasappelmengsel om ze te karamelliseren.
Stap 7 /9
Klop de overige 250g boter en de 250g suiker luchtig. Voeg de eieren toe en daarna geleidelijk de bloem. Zodat een mooi beslag ontstaat.
Stap 8 /9
Haal de kardemompeulen uit de karamelsaus, leg de gegrilde ananasschijven in de karamelsaus en giet het beslag over de ananas.
Stap 9 /9
Bak de taart in ongeveer 30 minuten in een voorverwarmde oven van 200⁰C.