Tarte Tatin
- Totale tijd 45min.
- 20min.
Bereiden - 25min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
1 Bladerdeeg
4 Goudreinettes
100 g Fijne kristalsuiker
50 g Boter
1 tl Maïzena
2 Gemalen kaneel
1 snuifje Zout
Bereiding
Stap 1 /7
Snijd elke appelhelft in 5 partjes en snijd één appel in kleine stukjes.
Stap 2 /7
Doe de helft van de suiker in een steelpan en laat deze op een middelhoog vuur karamelliseren tot het geheel een mooie goudbruine kleur krijgt. Roer goed door elkaar. Giet de karamel op een met bakpapier beklede bakplaat en zorg ervoor dat het goed verspreid is. Laat afkoelen en verkruimel de karamel dan in kleine stukjes.
Stap 3 /7
Meng de gesmolten boter, de andere helft van de suiker, de maïzena, de kaneel, het zout en de karamel in een bakje. Verdeel het mengsel over de bodem van een taartvorm van 24 cm en leg er vervolgens de appelpartjes op. Bestrooi met de stukjes appel.
Stap 4 /7
Rol het bladerdeeg uit en leg het over de appels heen. Zorg ervoor dat je de randen van het deeg in de bakvorm stopt. Prik met een vork in de bovenkant van het deeg. Plaats de taart in het apparaat en laat het bereidingsproces van start gaan.
Stap 5 /7
Houd het deeg tijdens het bakken in de gaten om te voorkomen dat het aanbrandt.
Stap 6 /7
Neem het handvat met beide handen vast en open het apparaat zodra de taart gaar is. Haal de taart er voorzichtig uit en laat het een paar minuten afkoelen voordat je het uit de bakvorm haalt. Ontvorm de taart door een bord op de bakvorm te leggen en het snel en voorzichtig om te draaien.
Stap 7 /7
Laat de tarte Tatin iets afkoelen en serveer met een bolletje vanille-ijs of een beetje crème fraîche.