Zachte cake met groene asperges, vloeibare vulling en gerookte zalm
- Totale tijd 40min.
- 20min.
Bereiden - 20min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
1 ovenlading
200 g bevroren groene asperges
2 sjalotten
60 g Vloeibare room
1 el eetlepel olie
10 g Boter
2 eieren
6 zalm
1 zalmeitjes
Roze peper
Zout en peper
60 g reblochon fermier
Toebehoren
Bakvorm voor 6 muffins
Bereiding
Stap 1 /8
Ontdooi de asperges.
Stap 2 /8
Snijd de sjalotten in dunne plakjes. Snijd de asperges in stukjes.
Stap 3 /8
Verwarm de olie in een pan. Voeg de boter toe. Smelt de boter gedurende 3 minuten en voeg vervolgens de sjalotten toe. Bak gedurende 2 minuten. Doe 70 g water in de pan. Meng door elkaar, dek de pan af en laat 5 minuten staan op middelhoog vuur.
Stap 4 /8
Mix het aspergemengsel met een mixer .
Stap 5 /8
Doe de aspergepuree, de vloeibare room en de eieren in een kom en meng door elkaar. Kruid naar smaak.
Stap 6 /8
Verdeel het beslag over de vormpjes en doe in het midden een stukje reblochon.
Stap 7 /8
Bak met het programma PM op 200 °C gedurende 20 minuten.
Stap 8 /8
Serveer warm met wat reepjes gerookte zalm, een lepel zalmeitjes en wat roze peper.