Gegrilde makreelfilets met citrus en knapperige groenten
- Totale tijd 35min.
- 15min.
Bereiden - 20min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
300 g Rode paprika (ongeveer 2)
500 g courgettes (ongeveer 2)
2 teentje Knoflook
2 el Fijngesneden peterselie
1 tl Zout
6 cl Olijfolie
100 g Paneermeel
30 g Parmezaanse kaas
2 Sinaasappel
2 Limoenen
4 Lente-uien
3 el Olijfolie
Zout, peper
700 g makreelfilets met huid
Toebehoren
Bakplaat Bakplaat XL
Bereiding
Stap 1 /4
Was de groenten. Snijd de paprika's door midden, verwijder de zaadjes, snijd elke helft in 3 stukken en vervolgens in stukjes van 2 cm. Snijd de courgette in de lengte door midden en vervolgens in stukken van 2 cm. Pel en plet de teentjes knoflook en meng met de fijngesneden peterselie, zout en olie in een grote kom. Voeg de gesneden groenten toe en dompel ze in het mengsel. Voeg de broodkruimels en Parmezaanse kaas toe en bedek de groenten hiermee.
Stap 2 /4
Doe de groenten in de ovenaccessoire. Zet de accessoire in de OptiGrill. Sluit de oven en zet aan. De handmatige modus wordt automatisch geselecteerd. Selecteer de rode kleurinstelling met de M-knop en druk op OK. Laat 15 minuten koken in het voorverwarmde apparaat en roer twee keer door.
Stap 3 /4
Schil ondertussen de sinaasappels en haal de partjes uit elkaar. Vang het sap op. Voeg de gesneden lente-uien, tweederde van de olijfolie, zout en peper toe. Zet aan de kant. Bestrijk de makreelfilets licht met de resterende olijfolie.
Stap 4 /4
Wacht tot de groenten de eerste keer gebakken zijn. Open de gril in de BBQ-stand en zet de zijthermostaat op stand 4. Leg de makreelfilets met het vlees naar beneden op het bakpapier en bak 4 minuten. Draai om en bak nog 1-2 minuten afhankelijk van de dikte van de filets. Roer ondertussen de groenten nog eens door. Leg de makreelfilets in een schaal, besprenkel met de citrussaus en serveer met de knapperige groenten.