Romige bloemkoolsoep met rode linzen
- Totale tijd 45min.
- 15min.
Bereiden - 30min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
2 personen
250 g bloemkool
40 g rode linzen
13 g sjalot
350 ml water
0.5 blokje groentebouillon
koriander
2 el sesamzaadjes
60 g roze radijs
1 el sesamolie
Peper
Zout
Bereiding
Stap 1 /6
Verwijder de bloemkoolbladeren en de kern, snijd de rest van de bloemkool in stukjes en was ze. Schil de sjalot en hak ze fijn. Spoel de rode linzen drie keer in koud water.
Stap 2 /6
Doe de bloemkool, sjalot en linzen in de blenderkan. Voeg een bouillonblokje toe en giet het water erbij.
Stap 3 /6
Breng licht op smaak met peper. Stel het aangegeven programma in op 30 minuten en 100 C en start het programma.
Stap 4 /6
Verhit een braadpan zonder olie of boter en bak de sesamzaadjes bruin. Zet ze aan de kant in een klein kommetje.
Stap 5 /6
Was de radijsjes en hak ze fijn. Doe de radijsjes, sesamzaadjes en koolzaadolie in een kom. Breng op smaak met peper en zout.
Stap 6 /6
Zodra het programma klaar is, giet je de soep in kommen en bestrooi je ze met koriander en het radijs- en sesammengsel.