Red lentil dip
- Totale tijd 21min.
- 5min.
Bereiden - 16min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
2 personen
100 g Gekookte rode linzen (ongeveer 50 g gedroogde linzen)
0.5 teentje Knoflook
1 tl Citroensap
1 el Tahini (sesampasta)
20 g Cashewnoten
2 el Olijfolie
3 el Water
Zout en peper
Toebehoren
400 mL drinkfles 700 mL drinkfles
Bereiding
Stap 1 /4
Bereid de ingrediënten voor.
Stap 2 /4
Kook de linzen: spoel ze af in koud water om het overtollige zetmeel te verwijderen. Doe de afgespoelde linzen in een steelpan en voeg hier water aan toe (vul met twee keer meer water dan de hoeveelheid linzen). Breng dit aan de kook. Laat de linzen sudderen op een laag vuurtje tot ze zacht en gaar zijn. Volg de kooktijd die op de verpakking vermeld staat. Giet de gekookte linzen af. Laat afkoelen.
Stap 3 /4
Doe alle ingrediënten erbij, te beginnen met de gekookte en afgegoten rode linzen. Bevestig de mesjes op de OTG-fles en zet hem vast op de basis. En blenden maar!
Stap 4 /4
Pas de hoeveelheid kruiden en citroensap naar wens aan.