Gegrilde bloemkoolsteak en dahl van rode linzen
- Totale tijd 1u.
- 20min.
Bereiden - 40min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
120 g Wortel (ongeveer 1 grote)
120 g Gele ui (ongeveer 1)
1 teentje Knoflook
1 el Olijfolie
2 tl Kurkumapoeder
1 tl Gemalen komijn
1 tl Korianderzaadjes
1 tl Gemalen gember
1 teentje Kardemom
1 Kruidnagel
Zout
300 g Rode linzen
40 cl Kokosmelk
40 cl Passata (gezeefde tomaten)
20 cl Kokend water
1 tuiltje Verse koriander
60 g (Vegan) yoghurt
1.2 kg Bloemkool (ongeveer 1 grote)
1 tl Knoflookpoeder
1 tl Paprikapoeder
0.5 tl Chilivlokken
1 tl Gemalen komijn
2 el Olijfolie
Zout
Toebehoren
Bakplaat Bakplaat XL
Bereiding
Stap 1 /5
Schil de wortels, uien en het teentje knoflook. Snijd fijn met een mes en doe ze in de oven met de olie, kurkuma, komijn, korianderzaadjes, gember, geplette kardemonpeul, kruidnagels en zout.
Stap 2 /5
Zet de accessoire in de OptiGrill in plaats van de onderste plaat en zet de gril op 180 °C. Zet de zijthermostaat op stand 3. Als de oven voorverwarmd is, kook de groenten 5 minuten waarbij ze af en toe worden omgeschept.
Stap 3 /5
Snijd de bloemkool ondertussen in plakken van 1,5 cm dik. Meng de knoflookpoeder met paprikapoeder, chilipoeder, komijn, olijfolie en zout en bedek beide kanten van de bloemkoolsteaks met dit mengsel.
Stap 4 /5
Doe de rode linzen, kokosmelk, tomatenpulp en kokend water in de ovenaccessoire. Leg de bloemkoolsteaks op de grilplaat. Kook 35 minuten waarbij de bloemkoolsteaks halverwege omgekeerd worden en de linzen regelmatig doorgeroerd.
Stap 5 /5
Verdeel de dahl over de borden, voeg een bloemkoolsteak, een lepel (vegan) yoghurt en wat gesneden koriander toe. Serveer direct.