Sint-jakobsschelpen met ham en basilicumpesto
- Totale tijd 15min.
- 15min.
Bereiden - 0min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ontdek het volledige assortiment
Toon meer - Ontdek het volledige assortiment -
Ingrediënten
4 personen
500 g sint-jakobsschelpen
2 tros verse basilicum
50 g geroosterde pijnboompitjes
2 el citroensap
1 teentje knoflook
50 ml olijfolie
4 sneetje ham
Bereiding
Stap 1 /4
Maal de basilicum, pijnboompitjes, citroensap, knoflook, zout en peper in een blender. Meng totdat alles is fijngehakt. Laat de blender aan en schenk de olie bij het mengsel totdat het gelijkmatig is vermengd. Zet aan de kant.
Stap 2 /4
Wrijf elke sint-jakobsschelp droog met een stuk keukenpapier. Snijd de plakken ham elk in vier lange repen. Rol elke sint-jakobsschelp in een reep ham en zet vast met een prikker.
Stap 3 /4
Zet de gril aan. Selecteer het geschikte programma op de gril en druk op OK. Ga vervolgens verder met het recept: Vet de grilplaten licht in met olie. Leg de sint-jakobsschelpen op de voorverwarmde gril en sluit het deksel. Gril totdat het lampje oranje wordt of totdat het scherm ‘medium’ aangeeft.
Stap 4 /4
Leg een lepel pesto en een paar pijnboompitjes op elke sint-jakobsschelp.