Snelle blanquette van zalm
- Totale tijd 38min.
- 8min.
Bereiden - 30min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
2 personen
1 prei
2 wortels
10 champignons
2 gekonfijte citroenen
1 sjalot
20 g licht gezouten boter
1 el olijfolie
100 ml witte wijn
400 ml groentebouillon
150 ml slagroom
1 eigeel
400 g zalmfilet zonder huid
Dille
zout en peper
Bereiding
Stap 1 /11
Snijd het witte deel van de prei in kleine plakjes.
Stap 2 /11
Schil de wortelen en snij in kleine stukjes.
Stap 3 /11
Snijd de champignons en de gekonfijte citroenen doormidden.
Stap 4 /11
Snijd de sjalot fijn.
Stap 5 /11
Snijd de zalm in grote blokjes.
Stap 6 /11
Verhit de olie in de braadpan, voeg de boter toe en fruit de prei, wortelen, champignons, citroenen en sjalot 5 minuten op middelhoog vuur. Roer vaak om te voorkomen dat de garnering bruin wordt.
Stap 7 /11
Voeg de witte wijn toe en laat tot de helft inkoken, laat 5 minuten sudderen.
Stap 8 /11
Voeg de groentebouillon toe, breng aan de kook, zet het vuur lager en kook zachtjes met de deksel erop gedurende 12 minuten.
Stap 9 /11
Meng in een kom de room met de eidooier, breng op smaak met zout en peper en giet de room in de braadpan. Kook op zeer laag vuur gedurende 3 minuten.
Stap 10 /11
Voeg de stukjes zalm toe en kook nog 5 minuten met de deksel erop.
Stap 11 /11
Serveer het gerecht met rijst en bestrooi met verse dille.