Frittata van zalm en asperges
- Totale tijd 40min.
- 15min.
Bereiden - 25min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
500 g Asperges
1 el Plantaardige olie
Zout, peper
100 g Lente-uien (ongeveer 5)
8 Eieren
30 g Geraspte Parmezaanse kaas
140 g verse zalm
Toebehoren
Bakplaat Bakplaat XL
Bereiding
Stap 1 /4
Snijd de harde uiteinden van de asperges af. Was ze, snijd de punten op 12 cm af en snijd de rest in plakjes van 0,5 cm. Doe de aspergepunten in een kom. Bedek ze met olie, zout en peper. Was de lente-uien en snijd het witte en groene deel.
Stap 2 /4
Klop de eieren in een kom. Voeg de plakjes asperge, fijngesneden ui, Parmezaanse kaas, zout en peper toe. Schenk het mengsel in de ovenaccessoire. Snijd de zalm in plakjes van 0,5 cm en leg ze bovenop de frittata. Druk ze licht aan.
Stap 3 /4
Zet de accessoire in de OptiGrill in plaats van de onderste plaat en zet de gril op 180 °C. Zet de zijthermostaat op stand 3. Wacht tot het apparaat is opgewarmd. Doe het deksel op de ovenaccessoire en leg de aspergepunten op de grilplaat. Laat 25 minuten bakken. Draai de asperges een of twee keer om tijdens het bakken.
Stap 4 /4
Snijd de frittata in parten en serveer warm of koud met de gegrilde asperges.