Sorbet van abrikoos en passievrucht
- Totale tijd 4u. 15min.
- 15min.
Bereiden - 0min.
Koken - 4u.
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
200 g gedroogde abrikozen
600 ml water
4 el citroensap
120 ml sinaasappelsap
120 ml passievruchtensap
Bereiding
Stap 1 /7
Giet het water in een steelpan en voeg de gedroogde abrikozen toe. Breng aan de kook en laat 5 minuten op een laag vuur koken. Bewaar de helft van het kookvocht.
Stap 2 /7
Doe de helft van het water, de gedroogde abrikozen en het sap van de citroen, sinaasappel en passievrucht in de blender.
Stap 3 /7
Sluit het deksel en stel het aangegeven programma in op één minuut. Start het programma.
Stap 4 /7
Zodra het programma klaar is, giet je het mengsel in een bakvorm en zet je het een paar uur in de vriezer.
Stap 5 /7
Haal het mengsel eruit en doe het terug in de blender.
Stap 6 /7
Sluit het deksel en stel het aangegeven programma in op één minuut. Start het programma.
Stap 7 /7
Giet de sorbet in een bakvorm en bewaar hem in de vriezer tot je hem kunt serveren.