Tapenade van geroosterde paprika
- Totale tijd 1u. 40min.
- 20min.
Bereiden - 20min.
Koken - 1u.
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
3 pot (geroosterd)
1 teentje knoflook
6 takje tijm
1 snuifje paprikapoeder
100 ml olijfolie extra vierge
1 snuifje gemalen peper
100 g ricotta
4 zwarte olijven, ontpit
Zout en peper
Bereiding
Stap 1 /3
Pel en plet het teentje knoflook. Doe de paprika's, knoflook, takjes tijm in een diep bord en giet de olijfolie erover. Zout, peper en meng. Laat 1 uur marineren in de koelkast.
Stap 2 /3
Doe na deze tijd de paprika's (verwijder de tijm en olie) in de 5 Second Chopper, met het groene mesje. Voeg de paprika en zwarte olijven toe. Trek aan het handvat totdat je de gewenste gladheid van je tapenade krijgt.
Stap 3 /3
Voeg de ricotta toe en meng voorzichtig met een spatel.