Vegan chocoladebom met kersen
- Totale tijd 2u. 7min.
- 25min.
Bereiden - 27min.
Koken - 1u. 15min.
Afkoelen
Ingrediënten
2 ovenlading
160 g suiker
280 g bloem
2 kleine afgestreken theelepels bakpoeder (8 g)
40 g cacaopoeder
2 cl azijn of citroensap
10 cl neutrale olie
260 g kersen op siroop
200 g kersensiroop
2 snufjes zout
Topping:
240 g chocolade
Toebehoren
Bakvorm voor 10 canelés
Bereiding
Stap 1 /6
Meng in een kom de suiker, bloem, het bakpoeder, de cacao en twee snufjes zout. Maak een kuiltje en giet hier de azijn, olie en kersensiroop in. Roer met de garde totdat je een glad mengsel hebt.
Stap 2 /6
Verdeel ¾ van de kersen in de gegroefde vormen. Bedek met het cacaodeeg. Leg de rest van de kersen erop. Plaats de vormpjes in de Cake Factory.
Stap 3 /6
Start het programma en houd de aangegeven tijd aan. Herhaal de voorgaande stappen om meerdere porties te maken.
Stap 4 /6
Laat de kleine taartjes volledig afkoelen en haal ze voorzichtig uit de vorm.
Stap 5 /6
Doe de stukken chocolade in een kom. Plaats de kom in de Cake Factory. Start het programma en houd de aangegeven tijd aan.
Stap 6 /6
Roer met een kleine garde totdat de gesmolten chocolade glad is. Zet de kleine taartjes op een rooster en laat de chocolade erover lopen. Zet koud weg om de chocolade topping hard te laten worden, of eet ze wanneer de chocolade nog warm is.