Zandkoekjes met vijgen
- Totale tijd 12u. 52min.
- 25min.
Bereiden - 27min.
Koken - 12u.
Afkoelen
Ingrediënten
2 ovenlading
420 g Bloem
1 tl Bakpoeder (6 g)
160 g Witte suiker
140 g Boter
2 Eieren
2 Zout
Vijgenpasta:
250 g Gedroogde vijgen
Toebehoren
Bakvorm voor 6 mini cakes
Bereiding
Stap 1 /6
Doe de vijgen de avond van tevoren in een kleine steelpan. Zet ze onder water en breng aan de kook. Laat 1 minuut koken. Laat 12 uur rusten.
Stap 2 /6
Hak of mix de uitgelekte gedroogde vijgen fijn tot een puree.
Stap 3 /6
Doe de bloem, suiker, het bakpoeder en twee flinke snufjes zout in een kom. Klop flink om de klonten te breken. Voeg de boter toe. Kneed met je vingers om een regelmatig kruimeldeeg te krijgen. Voeg als laatste de eieren toe en kneed tot een mooi, kruimelig deeg.
Stap 4 /6
Verkruimel de helft van het deeg in de vormpjes. Druk aan om een bodem te maken en maak er een rechthoekige holte in. Verdeel een flinke theelepel vijgenpasta over de bodem en zorg ervoor dat er 2 mm ruimte overblijft tot de rand. Verkruimel de rest van het deeg op de pasta en druk aan om het glad te maken. Plaats de vormpjes in de Cake Factory.
Stap 5 /6
Start het programma en houd de aangegeven tijd aan. Herhaal de voorgaande stappen om meerdere porties te maken.
Stap 6 /6
Laat afkoelen voordat je de taart uit de vorm haalt.