Aardappelpartjes
- Totale tijd 45min.
- 15min.
Bereiden - 30min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
8 Aardappelen
4 el Olijfolie
2 el Gerookte paprikapoeder
1 tl Knoflookpoeder
1 tl Tijm
Zout en peper
Barbecuesaus
Bereiding
Stap 1 /4
Was de aardappelen en droog ze goed af. Snijd ze in partjes van ongeveer dezelfde grootte. Doe de aardappelpartjes in een grote kom. Voeg de olijfolie, het gerookt paprikapoeder, het knoflookpoeder, de tijm, het zout en de peper toe. Meng goed zodat alle partjes bedekt zijn met het kruidenmengsel.
Stap 2 /4
Leg de aardappelpartjes in een enkele laag in de pan en zorg ervoor dat ze elkaar niet overlappen. Laat het bereidingsproces van start gaan. Schud halverwege de bereidingstijd even met het mandje of draai de partjes om zodat ze gelijkmatig gaar worden.
Stap 3 /4
Zodra de bereidingstijd voorbij is kan je het apparaat opnieuw openen door de hendel met beide handen vast te pakken. Haal de partjes er voorzichtig uit.
Stap 4 /4
Serveer de aardappelpartjes onmiddellijk, samen met wat barbecuesaus of crème fraîche met bieslook.