Kipdrumsticks en aardappelpartjes
- Totale tijd 1u. 30min.
- 10min.
Bereiden - 1u. 20min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
8 Kipdrumsticks
5 g Paprikapoeder
2 tl Provençaalse kruiden
2 tl Bruine suiker
Zout, peper
10 cl Olijfolie
8 Aardappelen
2 tl Gedroogde peterselie
2 tl Chilipoeder
Toebehoren
Verdeling Grillen
Bereiding
Stap 1 /5
Dep de kippenpoten met een stuk keukenpapier droog. Leg ze in een grote kom.
Stap 2 /5
Meng in een kleine kom 3 g paprikapoeder, Provençaalse kruiden, bruine suiker, zout en peper door elkaar. Voeg 40 ml olijfolie toe aan de kom met de kip en strooi het kruidenmengsel erover. Meng goed totdat de kip volledig bedekt is.
Stap 3 /5
Was de aardappelen en snijd ze in partjes. Leg ze in een grote kom. Voeg 60 ml olijfolie, 2 theelepels paprikapoeder, peterselie, chili, zout en peper toe en meng goed door elkaar om de aardappelpartjes te bedekken met de kruiden.
Stap 4 /5
Plaats de grillplaat en de verdeler in het apparaat. Klik op de Sync-knop en selecteer de FRIET-stand voor P1. Selecteer voor P2 de GEROOSTERDE KIP-stand. Leg eerst de helft van de aardappelpartjes op de plaat. Als de timer gaat, legt u 4 kipdrumsticks aan de andere kant van de verdeler en hervat u het kookproces. Draai de kip na 10 minuten om en hervat het kookproces.
Stap 5 /5
Herhaal dit proces met de tweede lading.