Amandel, honing en pecorino Hasselback pompoen
- Totale tijd 1u. 5min.
- 20min.
Bereiden - 45min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
1 flespompoen
4 el olijfolie
120 g pecorino
50 g honing
50 g amandelen
1 tl oregano
1 tl zeezout
40 g Parmezaanse kaas
zout
Bereiding
Stap 1 /5
Snijd de pompoen in de lengte doormidden. Verwijder de zaden en schil deze vervolgens met een dunschiller. Leg de ene helft van de flespompoen, met de gesneden kant naar beneden, op een snijplank. Plaats eetstokjes in de lengte langs elke kant van de pompoen. Snijd met een zeer scherp mes voorzichtig tot aan de eetstokjes, zodat er plakjes ontstaan met een onderlinge afstand van 5 mm. Herhaal hetzelfde met de tweede helft van de pompoen.
Stap 2 /5
Olie de flespompoen in met de helft van de olijfolie en breng op smaak met zout. Leg ze in de Easy Fry Dual. Start het AIR FRY-programma op 180°C gedurende 40 minuten.
Stap 3 /5
Snijd ondertussen de pecorino in fijne plakjes (ongeveer 7 cm x 3 cm). Snijd de amandelen in kleine stukjes en doe ze in een kom. Voeg de honing, gedroogde oregano en zeezout toe. Meng en zet opzij.
Stap 4 /5
Zodra de flespompoen gaar is, plaats je de plakjes pecorino in elk derde sneetje. Bestrijk het oppervlak van de flespompoen met het amandelmengsel en start vervolgens het AIRFRY-programma op 180°C gedurende 5 minuten, zodat ze bruin kunnen worden.
Stap 5 /5
Leg het op een serveerschaal en rasp er wat Parmezaanse kaas over. Genieten!